مراقبت و سلامتی

علت خشکی و ترک لب و عوارض و درمان

علت خشکی و ترک لب و عوارض و درمان

علت خشکی و ترک لب و عوارض و درمان چیست

پوست لب ها برخلاف پوست صورت و بدن فاقد ملانین (رنگدانه ای که از پوست در برابر اشعه های مضر خورشید محافظت میکند) می باشد . همچنین ظرافت و لطافت بیشتری نسبت به نقاط دیگر پوست دارد. از همین رو مراقبت از آن ها برای جلوگیری از خشکی و پوسته شدن لب ها اهمیت بسیاری دارد. در این مقاله از درمااکسین به بررسی علت خشکی و ترک لب و عوارض و درمان و جوانب مختلف آن می پردازیم. آنچه در این مقاله می خوانید به صورت زیر است:

  • علت خشکی و پوسته شدن لب ها
  • راهکارهایی برای پیشگیری از خشکی لب ها
  • روش های درمان خشکی و پوسته شدن لب ها
  • عوامل موثر در پوسته پوسته شدن لب ها

علت خشکی و پوسته شدن لب ها

آب و هوای خشن (سرما و گرما)

مشکل خشکی لب در زمستان بسیار شایع است. آب و هوای سرد و خشک و باد شدید باعث از بین رفتن رطوبت لب ها شده و در نتیجه پوسته شدن آن را سبب می شود. همچنین لب ها دیگر ملانین ، رنگ دانه ای که از لب ها در مقابل اشعه ماورابنفش مضر خورشید محافظت می کند ، ندارند. بروخورد طولانی با خورشید باعث خشکی لب ها شده که این امر سبب ایجاد ترک هایی در لب می شود. علاوه بر نازک و ظریف بودن پوست لب ها غدد سبابه ندارند به همین دلیل فاقد چربی های طبیعی می باشند بنابراین امکان خشکی و ترک خوردگی آن وجود دارد.

کمبود ویتامین B2

ویتامین B2 یا «ریبوفلاوین» برای فعالیت‌هایی همچون عملکرد سلولی، متابولیسم چربی‌ها و حفظ سطح نرمالی از «اسیدآمینه‌ی هموسیستئین» در خون ضروری است. اگر لب‌ ترک‌ خورده و متورم‌ شده ، ممکن است ناشی از کمبود «ریبوفلاوین» باشد. بهتر است از غذاهای سرشار از ویتامین B2 مانند تخم‌مرغ و گوشت کم‌ چرب بیشتر مصرف کنید.

واکنش به محصولات زیبایی

در مورد محصولات آرایشی مورد استفاده باید مراقب باشید. برخی از افراد حتی نمی دانند که علت خشکی لب آنها از واکنش آلرژیک به رژلب و یا براق کننده های لب باشد . لوازم آرایشی با کیفیت بد و تقلبی باعث ترک خوردن و پوسته پوسته شدن لب ها می گردد.

کم آبی بدن

برای جلوگیری از کم آبی بدن باید روزانه هشت تا دوازده لیوان آب مصرف شود. چرا که خشکی و کم آبی بدن مشکلات متعددی را می تواند برای فرد به وجود آورد. از جمله این مشکلات خشکی لب ها می باشد.

عفونت قارچی

همه‌ ی ما در پوست خود قارچ‌ هایی داریم و ترک‌ خوردگی‌ لب‌ ها می تواند نشان‌ه این باشد که پوست بیش از اندازه قارچ تولید می‌ کند. این قارچ‌ ها در اثر گرما و رطوبت یا بزاقی که با آن لب‌ های خود را تر می‌ کنید ، رشد کنند. بهترین درمان، نوشیدن آب فراوان و اجتناب از زبان‌ زدن به لب‌ ها می باشد.

تماس مکرر بزاق دهان با لبها

خیس کردن لبها توسط بزاق دهان، عادت غلطی است که فکر می کنیم که اینکار باعث مرطوب کردن لب و پیشگیری از خشکی لب ها می‌ شود ، غافل از اینکه این کار خود، عامل خشکی لب می‌باشد.

تنفس دهانی

افرادی که به هر دلیلی به جای بینی از دهان تنفس ممی کنند ، مستعد ترک خوردگی و خشکی لب هستند، مخصوصاً اگر هنگام خواب از دهان نفس بکشند. پزشکان برای درمان پوسته شدن دور لب بیماران را به دقت در درست تنفس کردن تشویق می‌ کنند.

برخی بیماری ها و مشکلات پوستی

بعضی از بیماری‌ های پوستی می‌ توانند علت خشکی و ترک لب‌ ها باشند. معمول ترین این بیماری‌ ها اگزما ، پسوریازیس و روزاسه است. اگر به صورت مکرر رطوبت‌ لب ها را تامین نکنید ، خشکی و قرمزی بیشتر خواهد شد. به طور مثال اگزما یک بیماری ژنتیکی است که محافظت از پوست در برابر مواردی مانند آلرژن‌ ها و تحریک کننده‌ ها را دشوار می‌ کند. این نوع خشکی فقط اطراف دهان را درگیر نمی‌ کند و ممکن است روی لب‌ های شما نیز تأثیر بگذارد.

علت خشکی و ترک لب و عوارض و درمان

علت خشکی و ترک لب و عوارض و درمان

روش های درمان خانگی خشکی و پوسته شدن لب ها

روغن نارگیل

روغن نارگیل به خصوص برای پوسته شدن لب که در فصل زمستان اتفاق می افتد، بسیار موثر است. کافی است هر روز مقداری از آن را روی لب های خود بمالید تا همیشه مرطوب باقی بمانند.

خیار

خیار یک آبرسان عالی برای پوست لب است و مخصوصا در برطرف کردن خشکی ای که ناشی از کم آبی باشد بسیار موثر است. در این روش یک تکه کوچک خیار را به آرامی روی لب های خود بمالید، و بگذارید عصاره آن حدود 20 دقیقه روی لب ها باقی بمانند. سپس صورت خود را بشویید. انجام روزانه این کار باعث می گردد که خشکی لب از بین برود.

استفاده از شکر

حذف سلول های مرده پوست از روی لب ها لطافت و نرمی را به پوست باز می گرداند و برای این منظور در ابتدا دو قاشق چای خوری شکر و یک قاشق چای خوری عسل را با هم مخلوط کرده و خمیر حاصله را به لب های خود مالیده و چند دقیقه صبر کنید. بعد از گذشت چند دقیقه با انگشت خمیر را روی لب هایتان مالش دهید تا سلول های مرده از پوست لب جدا شوند. بعد از آن می توانید در هنگام خواب از مخلوط عسل و گیلیسیرین بر روی لب ها کمک بگیرید تا نرمی و لطافت بیشتری پیدا کند.

ویتامین E بخورید یا بزنید!

برای خوردن انواع ویتامین‌ها حتما باید نیاز بدن خود را بسنجید . برای این کار به پزشک مراجعه کنید و بعد از انجام آزمایشات لازم، کمبود ویتامین‌ های خود را طبق دستور پزشک جبران کنید. در صورتی که مجوز خوردن ویتامین E را داشتید، حتما مرتب از آن‌ ها مصرف کنید. ویتامین E در افزایش گردش خون موثر است. نه تنها لب‌ ها بلکه تمام پوست را زیبا و با طراوت می‌ کند. برای استفاده موضعی از ویتامین E کافی است یک عدد از کپسول ویتامین E را بردارید و از وسط بشکافید. سپس عصاره داخل آن را روی لب‌ های خود قرار دهید. بعد از مدت کوتاهی شاهد نرم شدن لب های خود خواهید بود.

آب بیشتری بنوشید

گاهی اوقات ترک و خشکی لب تنها با نوشیدن مقداری آب درمان می‌ گردد . اگر خشکی لب‌ شما به دلیل کمبود آب و مایعات است، بهتر است در طول روز آب و مایعات بیشتری بنوشید.

بالم لب استفاده کنید

بالم لب یک مرطوب‌ کننده مخصوص لب است که استفاده مرتب از آن می‌ شود به درمان این مشکل کمک کند. برای درمان این مشکل سعی کنید از یک بالم لب بر پایه پارافین یا وازلین استفاده کنید که رطوبت لب‌ ها را حفظ کند و از خشک شدن آن‌ ها جلوگیری کند. به خاطر داشته باشید که بالم لب‌ های معطر و رنگی برای درمان ترک لب مناسب نیستند و موجب تحریک پوست لب می‌ گردد.

علت خشکی و ترک لب و عوارض و درمان

روش جلوگیری از ترک لب و خشکی لب

در این مقاله علت خشکی و ترک لب و عوارض و درمان آنها رو گفتیم در واقع با رعایت آن ها می‌ توانید به راحتی از شر این مشکلات خلاص شوید. در ادامه به صورت خلاصه رایج‌ ترین روش‌ های اشاره شده است.

  • از بالم لب استفاده کنید.
  • از آب و مایعات بیشتری استفاده کنید.
  • از دستگاه بخور برای افزایش رطوبت هوا استفاده کنید.
  • در صورت سرد بودن هوا از شال گردن برای جلوی دهان استفاده کنید.
  • به مدت طولانی در معرض نور آفتاب قرار نگیرید.
  • از ضد آفتاب مخصوص لب استفاده کنید.
  • از برخورد آب دهان به لب‌ ها پرهیز کنید.
  • از مواد آرایشی دارای عطر و رنگ‌ های شیمیایی روی لب‌ ها پرهیز کنید.
  • از مصرف غذاهای تند و پرادویه پرهیز کنید زیرا این غذاها موجب کم آبی بدن می‌ شوند.
  • از گاز گرفتن پوست لب پرهیز کنید.
  • سیگار کشیدن را کنار بگذارید.

جمع بندی: آنچه در این مقاله خواندید به صورت خلاصه به شکل زیر است:

بررسی علت های مختلف پوسته شدن لب که شامل مواردی مثل کم آبی، عفونت های قارچی، تنظیم نبودن ویتامین ها و… است.

ارائه راهکارهایی برای پیشگیری از پوسته شدن لب ها که شامل مواردی از جمله اصلاح سبک زندگی، استفاده از لوازم مراقبتی با کیفیت، استفاده از ویتامین ها در رژیم غذایی و… می شود.

به ارائه راهکارهایی برای درمان پوسته شدن لب پرداختیم که شامل راهکارهایی مثل لایه برداری لب ها، اضافه کردن ویتامین های لازم به رژیم غذایی و… می شود.

دیدگاهتان را بنویسید